Tuesday, March 13, 2012

fake it

there is an extraordinary world out there. 
if you don't try to go out, you wont know.




awal awal nak berubah, 
memang kena 'buat-buat' dulu.
dah kalau nak tunggu ikhlas, 
memang sampai bila2 tak terbuat, kan?


contoh macam nak jadi anak yang sweet. mula mula memang sangat pelik bila nak cakap 'iloveyou' 'imissyou' dekat mak ayah. kononnya tak macho, manja lah, awkward lah. tapi bila sendiri try buat time awal awal fly ke jordan first year dulu, fuhh kesannya, sekarang kalau ibu ayah tak cakap 'i love you too' mula la merajuk tanak balik malaysia kan. ehe.


ok contoh tu macam tak matang sikit la. tapi lebih kurang macam tu lah pointnya.


ikhlas tu bukan datang bergolek. 
ikhlas tu perlu dipraktis (ok tak ingat actually ejaan sebenar).
untuk berubah, diri kita perlu dipaksa.
sebab kita bukan dilahirkan terus sempurna.


sedeqah je walaupun kita rasa macam tak ikhlas nak bagi.
bagi je salam walaupun sangat pelek sebab kita tak kenal pun dia.
tegur je semua orang dengan senyuman walaupun muka kita sememangnya ketat?
bangun je solat sunat walaupun nanti kawan kita pandang kita dengan muka yang sangat pelek.


see? banyak benda yang sangat best untuk dibuat kalau kita tak rasa kita tak layak untuknya.
eh faham ke? err sorry lah ayat tu macam belit sikit.


kalau syaitan tidak pernah putus asa melalaikan kita,
kenapa perlu kita?


*peace*


fake it until you make it. 



jangan give up untuk jadi yang lebih baik! rahmat Allah tu kan luas :)

3 comments:

Anonymous said...

fake it until you make it...

Anonymous said...

dulu fake2 je syg kt kak bibot, skrg btul2 syg kat kak bibot.. hihi ^_^

ALM said...

dulu fake jeee??? *fainted*