Friday, February 7, 2014

Clinic Surgery



sem terakhir tahun akhir ni baru terasa bahang penatnya. penat mengejar requirement untuk dihabiskan sebelum mula peperiksaan akhir lebih kurang tengah bulan 4 nanti.

 memang dalam requirement clinic surgery untuk tahun 5 paling kurang 1 kes MOS (minor oral surgery) tapi sebabkan aku pun tak study lagi secara detail apa2 tentang MOS, takdelah aku nak cari sangat patient MOS neh. basically patient MOS mmg kena cari sbb kes-kes tertentu je yang kami boleh buat.

dan semalam aku ade clinic surgery, dan lepas clinic ade exam pulak. jadi memang aku dah pasang niat awal-awal nak cepat2 cabut gigi orang, 1 kes. pastu nak cabut lari. sebab banyak sangat material untuk exam petang tu yang aku tak habis baca lagi *sigh*

suddenly, lepas habis 1 kes, tetiba makcik dispensary panggil nama aku. untuk buat lagi 1 kes. dalam banyak2 hari semalam la pulakkan yang ramai patient. nak tanak, kena la amek. dalam hati doa laju laju moga kes senang je. sebab nak cepat balik.

alih alih tengok, 

patient MOS

Ahh sudah.


Bukan tak suka ke apa, tapi berat.
satu, sebab tak habis baca lagi untuk exam petang tu.
dua, sebab langsung tak prepare knowledge utk MOS tu. flap ape. suture ape. technique ape. semua blur.


tapi terpaksa la teruskan jugak. 
nasib baik doc dan kawan2 se'clinic' banyak tolong. 

alhamdulillah..


itulah dia, pegalaman first time jahit dalam mulut orang. Wlpun menggeletar lah kan pegang needle je pon.

hihi.

seronok jugak.


basically aku bersyukur sebab tak payah risau2 cari patient MOS dah. alhamdulillah ala kulli hal.

:)


oh ye, exam petang tu end up mmg tak habis baca pon *jom tawakkal ramai2*
*nangis dalam hati*

2 comments:

فرح said...

Amboi labels.

humaira said...

moga Allah permudahkan urusanmu dear. :)